Microdermabrasie wat is het en wat doet het ?

Met microdermabrasie kunnen we het huidvernieuwingsproces een zetje geven.

1. Waarom is microdermabrasie aan te raden?

Er zijn  heel veel behandelingen om de huid te verjongen, waaronder ook zeer ingrijpende behandelingen, zoals botox en fillers. Microdermabrasie is niet zo ingrijpend maar werkt wel degelijk!  Wat deze behandeling doet, is het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid ondersteunen. Het biedt direct resultaat; jij gaat met een zachte, gezonde en stralende huid de salon uit. Door met regelmaat deze behandeling te herhalen, zal je huid steviger worden en zullen rimpeltjes minder opvallen.

2. Wat zijn de belangrijkste voordelen?

We zetten ze hier kort voor je op een rij:

• Vervagen van fijne lijntjes en littekens

• Rimpels worden ondieper.

• Poriën worden fijner

• Stevigere huid.

• Minder last van onzuiverheden.

• Ingrediënten in cosmetica worden beter opgenomen.

3. Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Ik krijg vaak vragen over wat er nu eigenlijk tijdens een microdermabrasiebehandeling gebeurt. Tijdens het uitvoeren van een microdermabrasie behandeling werk ikmet een speciaal apparaat met een diamantkop, waarmee je over de huid beweegt. Deze kop zuigt de huid vacuüm. De huid wordt gecontroleerd en mild geschuurd. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en komt de nieuwe glanzende huid aan de oppervlakte. Tegelijkertijd wordt, door het vacuüm zuigen van de huid, de productie van collageen en elastine gestimuleerd. Dit zorgt voor meer stevigheid

Na de microdermabrasie, zullen we werkstoffen insluizen die je huid nodig heeft, omdat de huid nu volledig open staat voor opname en de trillingen het mogelijk maken om tot in de diepere huidlagen door te dringen.

En we sluiten af met Coldtherapie waarmee we de producten als het ware verzegelen, doordat de stofwisseling vertraagd, kunnen ingesluisde producten langer hun werking doen in de huid

4. Is het pijnlijk?

‘HELP wordt mijn huid geschuurd?  dat is dan toch pijnlijk? De huid wordt inderdaad ‘geschuurd’, maar dit gebeurt op een milde en gecontroleerde manier.  Ik kan het apparaat instellen op sterkte en ook de kop kan gewisseld worden in sterkte. Ik kan het dus gemakkelijk aanpassen op de huid van desbetreffende klant. De behandeling is niet pijnlijk. Je kan een schurend gevoel ervaren en dit kan hier en daar wat gevoelig zijn. Nogmaals de sterkte van het microdermabrasie apparaat  kan tijdens de behandeling veranderd worden, waardoor de behandeling intensiever of juist minder intensief is.

5. Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor optimaal resultaat?

Meteen na de eerste behandeling zal jouw huid er direct frisser uitzien. Vervolgens is het afhankelijk van jouw wensen en jouw huid, hoe snel we de beste resultaten bereiken. Bij wensen als het vervagen van rimpels of het verminderen van onzuiverheden raad ik een kuur(3-5 x) aan evt in combinatie met bindweefselmassage, fruitzuren en/of chitossil threadlift. Vervolgens kom je om de 4-6 weken voor een onderhoudssessie.
Vind jij snel resultaat minder belangrijk dan kan je de behandeling altijd los boeken 1x per 4-6 weken

6. Kan je microdermabrasie ook toepassen op een donkere huid?

Een donkere huid is zeker gevoeliger voor hyperpigmentatie. Omdat  bij microdermabrasie alleen de oppervlakkige dode huidcellen worden verwijderd, is deze behandeling voor vrijwel alle huidjes geschikt, ook voor de donkere huid en de gevoelige huid. Maar elke huid is anders, dus eerst volgt voor iedere klant een grondige huidanalyse.

7. Adviezen voor na de behandeling!

– Na de behandeling kan jouw huid wat roder zijn. Dat komt doordat de huid beter doorbloed is.

– De huid wat droger gaan aanvoelen. Het is daarom goed om een hydraterende en kalmerende crème te gebruiken.

– Na de behandeling moet je de huid extra goed te beschermen tegen de zon. Dus jij blijft twee weken uit de zon( zonnebank) en gebruikt een zonnebrandcrème met een SPF 50.

– De eerste 48 uur mag je niet sporten,  gaan zwemmen in chloorwater of naar de sauna gaan.

Hier zie je enkele resultaten. Wil jij meer info, mail me gerust! Of boek online https://in4beauty.salonized.com/widget_bookings/new

 

 

Scroll naar boven