De zon is niet onze vijand!

De zon is niet de vijand, dat zijn wij zelf !

 

Zonnestralen bestaan uit UV-A, UV-B en UV-C stralen maar, wat betekent dit eigenlijk?

 • UVA – aging : Denk aan huidveroudering, zonneallergie en zorgt voor grotere kans op huidkanker. Deze straling is er het hele jaar.
  En wist jij dat dit de gevaarlijkste soort straling is omdat, deze straling dieper komt en gewoon door wolken, glas en kleding heen gaat.
 • UVB – burning : Is de straling waardoor wij bruin worden en komt meer voor in de lente en zomer. Deze straling zorgt er ook voor dat we verbranden als we onszelf niet goed insmeren.
 • UVC – cancer : Dit is de schadelijkste van de drie. De ozonlaag houdt deze straling in principe tegen. Hoe dikker die ozonlaag hoe meer bescherming.

We hebben zon nodig, maar bescherming ook!

We worden er blij van en we maken vitamine D aan. Dat wil alleen niet zeggen dat je je huid niet moet beschermen. Ook mensen die veel in de zon zitten, kunnen een tekort aan vitamine D hebben. Gelukkig kan je dit uit je voeding halen of aanvullen met supplementen.

Zonbescherming is dus echt nodig! Vergeet jij het een keertje en LET OP …IK ZEG ….EEN KEERTJE, dan is dat natuurlijk geen ramp! Zonnestralen zijn echt schadelijk.  1 op de 4 mensen krijgt te maken met huidkanker en dit komt zeker door ons zongedrag. Bovendien is het de grootste oorzaak van huidveroudering. Dus smeren,smeren ,smeren.

Waar moet je nou op letten bij een zonnebrand?

Je hebt chemische en fysische filters. Chemische filters trekken in de huid en absorberen hier de UV straling. Fysische filters leggen een laagje op de huid en weerkaatsen de UV straling.

Welke van de 2 is nu veilig?

Chemische filters kunnen door het lichaam worden opgenomen en in het bloed terecht komen. Dit kan resulteren in irritaties, eczeem en verstoring van je hormoonstofwisseling. Je snapt dat we dat niet willen, kijk dus eens goed naar jou zonnebrand.

octisalate
oxybenzone
homosalate (homomentyl salicylate,HMS)
octinoxate
octocrylene
ethylhexyl salicylate

Bevatten ze een van de bovenstaande stoffen, dan zit er een chemisch filter in . Ben jij overgevoelig, ga dan op zoek naar een zonbescherming met een fysische filter, doordat deze niet in de huid trekt is de kans op irritaties heel klein. Bovendien werken ze ook gelijk na het aanbrengen.

Ik hoop dat ik jullie zo iets meer heb bijgebracht en dat jullie je bewust zijn van het belang van een goede zonbescherming.

En dan als laatste
Wist jij dat…..

 • Bij mensen die voor hun 30ste regelmatig onder de zonnebank gaan, de kans op een melanoom met 50% toeneemt.
 • Waterproof betekent dat je in het water beschermt bent maar, dat je je erna wel weer in moet smeren.
 • Dat je, je sowieso, elke 2 uur moet insmeren.
 • UVA stralen ook door wolken, glas(ramen) en kleding gaat.
 • De zonnebank bestaat uit uva straling, de meest gevaarlijke soort, omdat hij diep in de huid komt. Wil jij een kleurtje gebruik dat liever een zelfbruiner van Marc Inbane.  https://www.in4beauty.nl/product-categorie/marc-inbane/
 • Hoeveel zonnebrand je eigenlijk nodig hebt:
  – Gezicht : ½ tl
  – Armen en benen : 4 el
  – Romp voor en achter : 2 el

Voldoet jouw zonbescherming niet, neem dan eens een kijkje in de webshop

https://www.in4beauty.nl/product/sun-spf-50/

En dan is het nu tijd om, goed beschermt,

te gaan genieten van de zon!

You may also like